От какво се получава лошата миризма в каналите

мръсна канализация

Лошата миризма в канала е нещо, което никой не иска да усеща, особено сутрин, когато отваряйки очи ни е се запътваме към банята и биваме посрещнати от зловонна миризма, създаваща ни дискомфорт.

Колкото и да се опитваме да я предотвратим или да се отървем перманентно от нея, то понякога това не се получава, за огромно съжаление. В тази статия ще ви обясним защо се получава лоша миризма, когато имаме директен достъп до канала.

Разберете причините, поради които ставаме свидетели на лоша миризма в канала

Много често, когато сме били на ваканция или сме липсвали от дома си за няколко дни, то след завръщането ни забелязваме как целият ни дом, най-вече банята, е полят с изключително неприятна миризма.

За да ви бъдем максимално полезни, то ние ще се опитаме да ви обясним кой би могъл да бъде първоизточника за това неприятно усещане, което никой не обича.

Когато водата в подводния сифон се е изпарила тя си създава директен достъп до канала. Разбира се, когато не сме ползвали водата няколко дни, ние няма как да предотвратим тази миризма. Няколко часа по-късно, след като започнем отново да си служим с водата в тоалетната или банята, то миризмите изчезват.

Всеки консуматор, било то подови сифони, сифони на душ кабини, тоалетни и други разполагат с канала за, задържаща вода. Самата течност служи като тапа и по този начин не позволява на лошите миризми да се появяват на бял свят. Най-често ставаме свидетели на неприятни миризми през летните месеци от годината.

Ако сме заминали на море, то няколко дни или седмици по-късно оставаме крайно разочаровани от получилия се резултат. Колкото и да не ни се иска, ние сме длъжни да изчакаме няколко часа, докато всичко влезе отново в правилния път.

Това не са единствените причини за появата на лоша миризма. Много често хората се опитват да търсят първоизточника точно в по-горе споменатите случаи и забравят да се замислят, че запушеният канал би могъл да е онова, което им причинява цялата тази доза дискомфорт.

Именно поради тази причина, ние ви съветваме редовно да извършвате профилактика на каналите у дома. Съществуват безброй методи, за които дори не се налага да инвестирате средства. Ако не разполагате с твърде много свободно време, то имате възможността да си закупите препарат от веригите магазини у нас.

Има моменти, в които проблемът е далеч по-сериозен и вие трябва да се обърнете към ВиК специалист, който да се погрижи за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *