4 особености на проточните бойлери

проточни бойлери

Обикновено бойлерът е уред, който се купува с много голяма перспектива във времето. Човек извършва подобни покупки само няколко пъти в живота, като всеки път става дума за дългогодишна инвестиция.

Достатъчно е да обърнем поглед към гаранцията,която производителите дават – поне 5 или 6 години при качествено изработените уреди.

Обикновено имаме възможност да избираме между проточни бойлери или класическите модели, като повечето хора се насочват към втория вариант.

Това е разбираемо, защото все пак в човешкия ум е заложено да търси това, с което е по-запознат. За да направим избора ви по-разумен, бихме желали да ви запознаем малко по-добре с проточните модели.

Така ще избирате информирано и ще вземете най-доброто решение за вашия случай.

4 важни особености на бързонагряващите бойлери

Този тип електроуреди си имат някои специфики и изисквания, които се определят от техния по-особен начин на работа. Ето кои са някои от тях, с които е добре да сте запознати за всеки случай:

Изискват надеждна ел инсталация

Обикновено тези уреди имат малко завишение изисквания към електрическата инсталация във вашия дом. Важно е преди подобна покупка да извикате опитен техник, който да прегледа състоянието на кабелите.

Причината за това се крие там, че при този тип уреди има моментно, но много високо натоварване на елктропреносната мрежа.

Това става когато се опитваме да загреем за секунди огромен дебит вода, което от своя страна води до изключително висок разход на ток за кратко време.

Именно поради тази причина е важно кабелите да се огледат от специалист, защото не винаги те са подходящи за поставяне на толкова мощен уред. При всички положения, ако не са, те могат да бъдат подменени много лесно;

Консумацията на електричество при проточни бойлери

Колкото и да звучи странно, повечето проточни бойлери спестяват много електричество и могат да намалят сметката ви за ток в края на месеца.

Причината се крие в това, че при тяхното ползване вие хабите само това количество ел енергия, от което се нуждаете на момента.

В същото време, при класическите модели се хаби много повече ток, защото уредите се включват постоянно за да поддържат някаква температура, дори и когато това не е необходимо;

Изискват минимално пространство

Това е един от най-големите им плюсове, защото при съвременното строителство се правят изключително малки жилища с още по-миниатюрни бани. В такива случаи можете да заложите на това решение, като едновременно ще спестите много пространство и ще затопляте само водата, която ви е нужна на момента;

Лесно се ремонтират

Тези уреди имат някои особености по отношение метода си на работа. Повреда при тях настъпва изключително трудно, но дори и това да се случи, те са много лесни за поправка. Причината за това се крие в елементарните принципи на работа, които са базирани единствено на ползването на един малък, но мощен нагревател;

Няма да съжалявате

Независимо дали искате да закупите подобен уред за дома си или за вилата, това е едно чудесно решение. Напоследък, с нарастване на часовете, които прекарваме на работното място, все повече офиси разполагат с модерно оборудвани бани, където тези уреди намират изключително широко приложение.

Първоначално създадени за жилища, които се обитават сезонно, тези водонагреватели днес се срещат във все повече домове и са с тенденция да изместят класическите решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *