5 причини да поставим комарник на прозореца

комарник

Поставянето на мрежа против насекоми, която е известна още като комарник, със сигурност е най-добрият начин да държите цял куп нахални твари далеч от жилището си.

Животните често намират домовете ни примамливи за убежище, което никому не се нрави особено.

Ако все още сте 50 на 50 и не можете да решите дали ви е необходимо подобно съоръжение, ето 5 причини, които биха могли да наклонят в посока.

комарник

1. Няма да влизат насекоми

Основното предназначение на комарника е да предпазва от насекоми и точно поради тази причина започваме именно с това.

За разлика от името му, той далеч не служи само за защита от тези нахални кръвосмучещи насекоми, но също и за да държи на страна мухи, хлебарки идващи по фасадата на сградата, оси и дори пчели, които макар и полезни животни, не са най-търсените съквартиранти.

2. Котката ще е в безопасност

Всички сме чували поговорката любопитството погуби котката. Това е една наистина доста мъдра мисъл, която ясно изразява котешкия темперамент и склонността на малките пухкави животинки да се поставят в рискови ситуации.

Поставянето на мрежа на прозореца ще сведе почти до нула вероятността котката да се прекатури през отворения прозорец, подмамена от птички или насекоми.

3. Детето няма да е в риск

Малките деца често играят в опасна близост до отворените прозорци и не една майка усеща тръпки на ужас, виждайки с какъв интерес малчуганите се опитват не рядко да се изкатерят до прозореца.

Макар че всички ние се опитваме да сме около децата си и да не ги оставяме без контрол даже и за миг, все пак поставеният комарник ще направи прозореца по-малко атрактивна цел и няма да се притеснявате, че детето ще реши да се изкатери когато отидете до тоалетната или отговорите на телефонно обаждане.

4. Без птици и прилепи вътре

Жителите на почти всеки голям град са имали лична среща с прилепи в своя апартамент, тъй като тези хвъркати бозайници обичат да се шмугват на закрито в нашите отворени през лятото апартаменти, като че им напомнят за някоя горска пещера.

Поставянето на комарник е най-добрият начин да се справите с този проблем.

5. Грижа за здравето

Голяма част от животните, които могат да влязат през прозореца, представляват не само досада, но и сериозен риск за здравето.

Представете си колко вируси и бактерии могат да пренасят те понякога, като тази заплаха изобщо не бива да се подценява в никакъв случай.

Независимо дали става въпрос за комари, мухи, птици или прилепи, всички те могат да пренасят болести, от които може да ви настръхне косата.

Няма да съжалявате ако поставите комарник

Независимо дали ще изберете по-скъп или по-обикновен модел, това съоръжение може да ви бъде доста полезно. То е мултифункционално, което ще рече, че ще имате най-различни ползи ако решите да поставите в дома си нещо подобно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *