6 перфектни начина за почистването на четките за грим

почистване нa четки за грим

Всяка една дама е наясно с това колко бързо се замърсяват четките за грим, а почистването им е изцяло нейно задължение. Не оставяйте друг да свърши мръсната работа, а сами се заемете с отстраняването на остатъци от грим върху власинките на вашите любими четки. В противен случай опасността от появата на пъпки, екземи или друг вид възпаление на кожата, е твърде вероятна. За да ви бъдем максимално от полза, ние сме се ви селектирали 6 прости начина, вършещи чудеса с четките ви и превръщащи ги почти като нови. Разберете какви са те:

  1. Едно от най-ефикасните средства, и най-често използваните, то това е детският сапун. Ако нямате под ръка такъв, то бихте го заменили с детски шампоан.

За целта се изисква да втриете внимателно от течността в четките и да сапунисвате бавно и нежно, така че да не унищожите тях самите, особено ако става въпрос за по-тънки четки с фин косъм. След като ги измиете, оставете ги така да се изсушат.

  1. Пяната за лице е средство, което в никакъв случай не бива да подценявате.

Ако трябва да бъдем откровени, тя би могла да се замени и от много други почистващи лицето, козметики, било то лосиони, гелове, мицеларни води или друго.

  1. Препаратът за миене на четки е предпочитан заради това, че се произвежда с ясната цел да премахва нечистотиите и остатъците от грим по косъмчетата на помощниците при гримирането.

Ако имате тази възможност да си го закупите, то съветваме ви да не експериментирате с други средства, а да заложите единствено на него.

  1. Някой от гримьорите смятат, че за да се почисти добре една четка, тя преди това трябва да се дезинфектира внимателно със спирт.

Едва след това можете да прибегнете към някой от посочените до момента начини.

  1. Едва ли сте се сещали до сега, но детските мокри кърпички са едно добро решение за почистването на четките ви. Нека не забравяме, че те не съдържат парабени и вредни за кожата на детето съставки, причиняващи алергии.

Ако се нуждаете от почистващо средство, а не разполагате с такова, то няколко кърпички биха ви влезнали перфектно в употреба.

Оцетът е едно от най-добрите помощници за почистването на козметичните четки. Единственото неприятно е, че оставя следи след себе си, които навярно няма как да не забележите. Като изключим това, то използването му ще ви дари с брилянтни резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.