Черно-бяла баня – ефектна игра на контрасти

Строеж - интериор, черно, бяло

В интериора на банята трябва да се отчетат множество нюанси. От това в какъв стил ще бъде изпълнена до какъв материал ще са стенните панели, тавана и подовото покритие.

Традиционно тези помещения е прието да се оформят в пастелни нюанси, но не по-малко хармонично и практично в този интериор ще е черно-бялата палитра.

Не само подчертава изискаността и елегантността на вкуса, но и помага за пресъздаване на модерно и нестандартно решение за стаята.

Игра на контрасти

Ако в интериора се използват диаметрално противоположни цветове, като се поставя акцент на контрастите, то може да се получи много практично и ефектно решение за баня.

При използване на черно-бели съчетания в оформяне на банята се създават изискани и елегантни интериори, които притежават някакво релаксиращо въздействие.

Именно в тази стая започваме и завършваме деня си, затова липсата на изобилие от ярки цветове ще помогне за съсредоточаване върху вътрешния свят и за подреждане на мислите.

Черното и бялото винаги е разумно да се използват в интериора на банята. Те украсяват всеки интериор без значение от неговия размер, но не трябва да се забравя за някои нюанси в използването на тези цветове.

Баня с малки размери

За да не се намалява пространството на и без това малката баня в оформянето на стенните панели, подовото покритие и тавана е по-добре да се избере бял цвят. Така стаята ще се възприема зрително по-голяма и по-ярка.

Зрителен ефект от високия таван може да се създава, ако се сложат плочки по вертикална линия, като орнаментът на плочките може да бъде по избор.

Задължително трябва да се отчете моментът, че огледалото трябва да се разположи така, че линиите на черното – ако се използват при оформяне или напълно черната стена не е попаднала в неговото отражение.

В противен случай ще се постигне ефект на свиване на пространството

За подовото покритие могат да се използват прости геометрични елементи и само да се украсят белите плочка с черен килим, който ще подчертае дизайнерския замисъл.

По-ефектно ще изглежда под, който имитира черно-бели клетки на шахматна дъска. Плочката може да се положи както директно, така и по диагонал.

Не трябва по всички стени да има черна линия, тъй като обемът на помещението ще се свие. В тази стилистика прекрасно изглежда белоснежният санитарен възел с правоъгълна форма.

Още един трик, който позволява визуално разширяване на пространството – да се направят противоположните стени с контрастни цветове – напречните стени бели, а надлъжните – черни.

В такъв интериор е допустимо да се използват специализирани лепенки за плочки, които позволяват раздвижването на скучните и мрачни класически нюанси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *