Как да избегнем изсушаването на въздуха у дома

овлажнител на въздух

Сухият въздух може да предизвика кожни раздразнения, изсушаване и парене в гърлото и много подобни проблеми.

Макар това да не е нещо опасно и с дълготрайни последствия, все пак е неприятно да се живее в такава среда. Най-малкото това не е и здравословно като цяло.

За да се чувстваме наистина комфортно в домашна обстановка, ние бихме могли да вземем някои мерки, които биха направили въздуха в стаята далеч по-приятен. овлажнител на въздух

За да овлажним въздуха вкъщи не е необходимо да правим нещо невероятно, просто трябва да се придържаме към някой прости предложения, които биха ни помогнали много.

Ето няколко съвсем прости идеи, които могат да се приложат без нужда от предварителна подготовка.

1. Съд с вода и цитрусови кори

Ако през зимния сезон в резултат от изключително ниски температури се налага да сте на отопление твърде дълго, вероятно вече сте забелязали колко става неприятен въздухът в затворените помещения.

Един от начините да решиме този проблем е като поставиме на масата или на някой шкаф съд с вода. Така най-лесно бихме могли да овлажним въздуха.

За да постигнете и добър външен вид на помещението, бихте могли да поставите водата в някоя кристална фруктиера например.

Във водата можете да пуснете няколко корички от цитрусови плодове, например лимон, портокал или мандарина. Подходяща алтернатива са листенцата от мента, които също ще допринесат с прекрасно ухание в стаята;

2. Билкова отвара

Чудесен начин за постигане на въздух с по-приятна влажност е поставянето на съд с горещ билков чай някъде в средата на стаята.

Това не само ще обогати въздухът, правейки го по-здравословен и приятен, но също така ще ароматизира помещението. Да не говорим за това, че в стаята ще се отделя топлина от горещата течност;

3. Проветрявайте на всеки час

Може да ви се струва нелепо да отваряте прозорците когато стаята се отоплява, но това е единственият начин да се постигне баланс във влажността между външната среда и вашия дом.

Проветряването може да бъде само за една или две минути и това е напълно достатъчно. Важното е просто да не се пропуска.

Това ще направи престоя ви в стаята много по-приятен след това, макар и въздухът да стане с 2-3 градуса по-хладен за кратко;

4. Как да овлажним въздуха

Най-лесният начин е да поставите в помещението овлажнител и ароматизатор за въздух. Това е много добро решение, тъй като няма да се налага да мислите за него – той сам ще си отделя необходимото количество влага когато това е необходимо;

Все пак трябва нещо да се направи

Независимо кой от всички варианти ви изглежда най-подходящ, винаги е добре да се вземат мерки срещу изсушаването.

Най-важното, което трябва да се знае е, че когато въздухът е сух, човек може да загуби част от своя имунитет, а това е нещо, което никой не желае да се случва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *