Как да почистя ютията – 3 ефективни начина

Почистване на ютия - как да

За всяка една домакиня е ясно, че една от най-неприятните гледки е свързана с това върху ютията и да са се появили тъмни петна, остатъци от изгорели дрехи или наслоявания, в следствие от твърдостта на водата.

Каквато и да е причината за нарушаване целостта на плоската част на електроуреда, то това води да увеличаване риска от изгаряне на любима ваша блуза или да я изцапате с нещо, което няма да можете да премахнете след това. В този ред на мисли следва да ви обявим, че в тази статия сме се постарали да ви селектираме не малко на брой начина, с които да почистите перфектно вашата ютия в домашни условия.

1. Използвайте вестник за почистване на ютията

Един от най-ефикасните методи, с които много домакини обичат да си служат, е използването на вестник, който дава изключително добри резултати. за целта се изисква върху мека и гладка кърпа да поставите парче вестник или суха кърпичка и след това да нагреете ютията си до максимални градуси.

В продължение на няколко минути гладете вестника, след което сами ще се уверите, че този метод е един от най-лесните и ефикасни.

2. Оцетът върши чудеса

Ако искате да почистите плочата на ютията така, че да няма опасност да я надраскате, то ние ви съветваме да използвате оцет. За целта се изисква да загреете предварително електроуреда, след което да го изчакате да изстине за няколко минути, така че да можете да поставите дланите си върху гладката част, без да изгорите ръката си.

С помощта на памучен тампон, напоен с оцет, разтрийте внимателно. Всичко, което е било полепнало върху ютията ще бъде отстранено за отрицателно време. Пробвайте и сами ще се уверите.

3. Морска сол за почистване на ютия

Чували ли сте някога, че морската сол, освен да ви предпазва от сериозна настинка, поставяйте краката си в отвара от топла вода и едри кристали сол, то тя също така е едно от най-верните ви средства за почистване на замърсения уред за гладене.

Върху чиста и суха кърпа поръсете една шепа или малко повече сол, след това прокарайте внимателно ютията няколко пъти, като преди това сте я включили в контакта. Уверяваме ви, че това е един от най-ефикасните методи, вършещи чудеса.

Тези и още много други съвети можете да научите за това как сами и в домашни условия да се справите с почистването на един от най-важните уреди за всяка домакиня, а именно нейната ютия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *