Как да премахнем мастило от дрехи – ТОП 3 техники

Как да премахнем петно от мастило по дреха

Навярно на всеки един от вас, поне веднъж, му се е случвало да изцапа любима своя риза, блуза или друга дреха с онази омразна наситена течност, наречена мастило. Моментът, в който съзрем изцапаната с мастило тъкан, то моментално в главата ни изплува мисълта, че връщане назад няма.

Не бива да изпадате в шок и ужас само защото все още не сте открили средството, умеещо да се бори с петната от мастило. Ето защо статията ще бъде от изключителна полза на всеки един от вас, който смята, че любимата му дреха е унищожена.

По-долу в текста ще се сблъскате лице в лице с 3 уникални трика за премахване на мастило от дрехите.

За да бъде сполучливо вашето начинание, то нашият съвет е да не губите време. Навярно сте чували, когато мазнина попадне върху тъкан, хората казват: „бързо поръси със сол“, същото е и при мастилото. Не бива да позволявате то да проникне дълбоко в тъканта. Ето и нашите няколко хитринки, с които да си служите:

1. Готварска сол за премахване на мастило от дреха

Колкото и да не ви се вярва онази бяла съставка е в състояние да извърши чудеса с вашите дрехи и петната по тях. Докато мястото все още не е засъхнало, поръсете го със сол. Малко след това хванете в ръка овлажнена кърпа и внимателно отстранете напоените с мастило кристалчета. Ако се налага, повторете процедурата неколкократно, до момента в който петното не изчезне напълно.

2. Как да премахнем петната с царевично нишесте

Може би нямате ни най-малка представа за това на какво е способно царевичното нишесте. Смесено с прясно мляко, то е един от най-добрите ви съюзници в борбата срещу мастилените петна. Необходимо е да залейте определено количество нишесте с малко прясно мляко, така че да се получи хомогенна мека паста.

Втрийте получената смес върху петното по дрехата и изчакайте да подейства. След изсъхването му можете да отстраните с прахосмукачка, като внимавате тя да не погълне цялата ви дреха, а само изсъхналата вече паста.

Но това не е единственото съчетание на царевично нишесте и още някоя съставка. При взаимодействието си с оцет, то също е толкова ефикасно, колкото и с млякото. След изсъхването на получената смес между оцет и нишесте върху тъканта, трябва да изплакнете с обилно количество вода.

3. Млякото е вярното ви оръжие срещу петна от мастило

Ако у вас съществува тревожност, че мастилото би могло да повлияе до такава степен на тъканите, че те да изгубят цветовите си качества, то нужно е просто да накиснете дрехата в съд, в който сте изсипали прясно мляко.

Оставете го да подейства не по-малко от 24 часа, след което изперете вашата любима дреха. Вслушвайки се в нашите съвети, то няма да ви се налага да се сбогувате с любимите си дрехи, само защото върху тях има петна от мастило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *