3 начина да премахнем лошата миризма вкъщи

лошата миризма вкъщи

Всеки човек иска да усеща аромат на чистота и свежест у дома. Една от възможностите е да се постави в някое помещение ароматизатор, но проблемът е, че те трябва да се сменят често, защото в противен случай няма да можем да игнорираме лошата миризма вкъщи.

Би било добре ако има начин да се намери някое по-изгодно решение на проблема с неприятните миризмилошата миризма вкъщи

Как да ароматизираме домът си изгодно?

Има няколко варианта, които могат да ни позволят да внесем приятно ухание в апартамента или къщата си, като всички те са доста по-изгодни от покупката на ароматизатор. Ето кои са те:

Сапун

Ако някъде из дома си оставите отворена опаковка сапун, в помещението ще се усеща постоянно неговата приятна миризма. Можете да изберете по-силен аромат или пък нещо по-деликатно, в зависимост от своите предпочитания.

Подобно на ароматизаторите, сапуните също в даден момент спират да се усещат, но това не трябва да ви безпокои. Независимо дали чувствате уханието или не, то си е там и единствената разлика е тази, че вече сте свикнали с него.

Можете да оставите сапуна и в шкафа си за дрехи. Това от една страна ще държи молците на дистанция, а от друга, самите дрехи ще поемат от уханието на сапуна, който сте избрали;

Билки

Ако оставите някъде във фруктиера или друг съд шепа цветове от липа или пък стръкче мента или лавандула, в стаята бързо ще се усети приятното ухание, което напомня за романтичната френска провинция.

Това са аромати, които освен всичко останало, могат да окажат върху вашето здраве и терапевтичен ефект. Предимството на тази опция е, че на практика билките никога не спират да отделят аромат, дори и ако са изсъхнали;

Етерични масла

Етеричните масла предлагат наистина най-голямо разнообразие. Все пак нека не забравяме, че дори и сапуните ги използват за да постигнат по-голям избор от аромати.

Основно предимство е това, че уханието е силно и трайно, а приложението – изключително лесно и със сигурност ще можете да прогоните лошата миризма вкъщи.

Вземете един памук, след което го напоете с етерично масло с любимото си ухание. Памукът може да стои някъде в ъгъла на стаята, или в гардероба, или върху някой шкаф, а защо не и в празна ваза или фруктиера.

Напоеният памук с етеричното масло ще отделя аромат доста дълго време. Вие вероятно скоро ще спрете да го усещате, но всеки човек, който прекрачи прага на вашия дом, ще чувства уханието.

За най-подходящо и неутрално като аромат се счита сандаловото дърво. Неговата нотка е много деликатна, но въпреки това мека и допада на всеки.

То няма да натовари помещението с миризма на плодове или ванилия, не е тежко и не се натрапва;

Потърсете аромат като за вас

При всички положения е препоръчително да намерите аромат, който може да бъде специално насочен към някакви конкретни ваши потребности.

Ако например страдате от нервна възбуда и безсъние, тогава е добра опция да се спрете на аромат от лавандула. Това ухание ще ви помогне да се отпуснете и да заспивате по-лесно и бързо.

Разбира се, това е само един пример за начин да съчетаете полезното с приятното, а как точно ще го направите, това вече ще прецените самите вие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.