Как да се справим с почистването на петна с домашни средства

домашни петна

Всяка една домакиня е пределно наясно с това какво препятствие са петната, появили се било то върху дрехи, тапицерии, подови настилки, мебели и къде ли не още. Понякога тяхното почистване се оказва изключително трудоемка задача, с която сами следва да се заемем.

Днес ние си поставихме за цел да ви изложим няколко свръх ефикасни метода за премахването на петна с натурални помощни средства, без да се налага да посещаваме търговските вериги и да харчим не малко състояние средства.

Как сами да се справим с петната?

Понякога, когато видим наситено петно, появило се незнайно как върху дрехите ни, ние изпадаме в истински шок и ужас, заради това, че любимата ни блуза или джинси са пряк носител.

Ето какви съвети сме в готовност да ви дадем, за да избягвате занапред онази тревожност, надвисваща у вас, при вида на засегнатата дреха. Разбира се, решили сме да ви говорим не само за петна върху текстил, но и такива, които се появяват върху съдове, мебели, техника и други.

Ако напоследък забелязвате как целия ви комплект метални или месингови съдове са изгубили своя блясък, то бихте могли да използвате обикновен кетчуп. Гарантираме ви, че ще останете изключително доволни от крайния резултат. Колкото и абсурдно да ви звучи, да, кетчупът е перфектната съставка за огледално чист метал.

Не се изискват кой знае какви усилия за почистването. Присипете минимално количество от кетчупа върху кърпа, която не бива да овлажнявате предварително. Потъркайте така съда, докато прецените, че е дошло ред на изплакването. След като бистрата вода измие червените остатъци ще останете възхитени от крайния резултат.

Знаете, че съвсем скоро идва ред на онова дългоочаквано боядисване, при което целите ни ръце се превръщат в истинско произведение на изкуството. За да се отървем от останките от боя, то ние често прибягваме към неуморното миене с препарат и топла вода.

Може би вече и сами сте стигнали до извода, че това съвсем не е най-ефективното средство. Съветваме ви да си приготвите овесена каша, с помощта на която ви гарантираме, че ще премахнете всички останки от боята за яйца, и то за отрицателен период от време.

Ако в дома си имате съдове, които са с тясно гърло и ви е трудно да ги измиете добре, то послужете си с ориз. Пъхнете в гърлото на вазата или друг съд, независимо какъв е той, след това поставете ръка върху отвора и разклатете добре. Така след няколко минутки вашият съд ще се е превърнал в кристално чист и бляскав.

Надяваме се да сме ви били максимално от полза със съветите, които селектирахме специално за вас и вашите нужди. Забравете за скъпите препарати, съдържащи безброй химични средства, доверете се на домашните съставки, вършещи чудеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *