Как да се справим със замърсяванията по килима

чист килим

Килимите са онази част от нашето обзавеждане, способна да породи уникално чувство на уют и топлина в семейството. Един от най-неприятните моменти настъпва тогава, когато дойде ред за почистването на подовите настилки.

Всеки един от вас знае, че рано или късно това се случва. не можем да отречем факта, че за поддръжката на пухкавия и свеж килим, загубил вече първоначалните си свойства, е нужно да инвестирате не малко от свободното си време.

Не винаги е нужно или задължително да се обърнете към услугите на професионална фирма, занимаваща се с почистването на килими. Това, разбира се, би могло да се случи и в домашни условия, стига да разполагате с нужното време и желание.

В тази статия ще ви разкажем как с няколко прости метода имате възможността да възвърнете предишния блясък и визия на любимата си подова настилка, без да звъните на фирма, практикуваща в този бранш.

За никой не е тайна, че професионалното почистване на нашите настилки, е свързано с прилагането на множество специализирани препарати, които е трудно да бъдат открити в обикновените вериги магазини.

Нашите съвети не включват скъпи химични съставки, служещи за отстраняване на нечистотиите. Ще ви посочим няколко ефикасни метода, включващи единствено съставки, които всяка домакиня държи в кухненския си шкаф.

Как да превърнем стария килим в чисто нов?

Всеки един от вас ежедневно използва една от най-разпространените съставки в кулинарията, а именно готварската сол. Белите кристали са уникален помощник за почистване на любимите килими у дома. За целта е необходимо да се въоръжите с пакет от тази съставка.

Изсипете съдържанието му върху участъците, които желаете да почистите и няколко минути по-късно се препоръчва да изметете с метла, напоена предварително с вода.

За да ви бъдем свръх полезни, то следва да уточним, че солта умело премахва всякакви упорити петна от мазнини или други, появили се върху килима ви.

Хората, които са си позволили лукса и удоволствието да пушат на затворени помещения, навярно са прекрасно наясно с това, че цигареният дим оставя неприятни следи след себе си, от които трудно можем да се отървем.

Те се усещат не само върху мебелировката, но и умело попиват върху всяка една настилка, дори и подовите.

Може би сте чували, но содата е сред едно от най-верните ви оръжия за прогонване на онези миризми, които никой не желае да усеща в дома си.

За целта е необходимо да разтворите един пакет в топла вода и да разлеете върху килима.

Ако върху повърхността му се открояват някой доста упорити петна, то бихте могли да проявите малко повече старание върху тях и да се опитате да ги третирате допълнително с помощта на четка или кухненска гъба.

След половин час можете да включите в действие и прахосмукачката, която ще отстрани следите от сода. Гарантираме ви, че ще останете приятно изненадани от външния вид на вашите постелки.

В случай, че не разполагате с това време, което да отделите за почистване и хигиенизиране на дома си, то винаги бихте могли да се възползвате от професионалните услуги на фирма, занимаваща се с това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *