Как да спасим хладилника от неприятни миризми

хладилник

Освободете хладилника у дома от неприятни миризми веднъж завинаги. Звучи твърде близо до невъзможна мисия, но както има проблеми, така за всеки един от тях има и поне едно решение. Хладилникът е едно от често посещаваните места в кухнята на всеки дом.

Той е един от най-важните и ценни електрически уреди, които са абсолютно нужни за качествено домакинство. Едва ли има някой от нас, който не е изпадал в ситуация, при която от хладилника се носи неприятна миризма, макар и всичко да е складирано точно и правилно.

Наличието на многообразие от храни създава условия за развитие на тези неприятни аромати. Друг важен момент е, че често се случва да забравим някое ястие от преди няколко дни в дъното на хладилника и да забравим за съществуването му до момента, в който то само не напомни за себе си с неприятна миризма.

Но както казахме, за всеки проблем съществува решение. Някои съвременни хладилници са оборудвани с допълнително устройство, което се стреми да абсорбира отделяните от храните миризми, като по този начин се постига приятна атмосфера в този уред, което е и целта.

Въпреки това тези допълнения към хладилниците се натоварват, когато има прекалено работа за тях и често могат и да спрат на функционират подобаващо.

Тук ще предложим няколко лесни начинa, с които да си спестите проблемите с неприятно ухаещ хладилник.

Първото и може би най-важно правило е да почиствате хладилника си редовно. Поне веднъж в седмицата преглеждайте обстойно остатъците от храните, които не се годни за консумация и ги отстранявайте навреме. За целта е нужно да изваждате всичко, което е вътре и да почиствате плотовете, скарите и друг тип стелажи, ако такива са налични.

За почистването им могат да бъдат използвани различни подходящи за целта препарати. В случай, че държите да почистите хладилника с по-натурални методи, направете своя смес от вода и сода за печене, с която третирайте повърхностите, след което забършете с чиста и влажна кърпа. Преди да върнете рафтовете на местата им те трябва да бъдат добре изсъхнали.

Друг добър, лесен и мързелив начин да отстраните нежеланите миризми от хладилника е да оставите малък съд, пълен със сода в хладилника за няколко часа или за едно денонощие. Така ще постигнете неутрален аромат в уреда.

Като заместител на содата, можете да използвате купа, пълна с кафе. Процедурата тук е същата, както и със содата.

Тъй като съвременните хладилници имат различни опции и настройки за нивото на охлаждане, трябва добре да проучите как да настройвате тези нива, за да не се стига до прекалено бързо разваляне на храните и следователно остатъчни неприятни миризми.

Начините за спасение от неприятните миризми в хладилника са достатъчно много, за да изберете най-подходящия за вас. Но едно от най-важните неща е да се постараете да опаковате всеки вид храна в подходящите за нея кутии от пластмаса или метал, както и друг вид опаковки.

Така ще спестите голяма част от отнемащото твърде много време почистване на хладилника и употребата на различни почистващи средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *