Кои са трите основни вида осветителни тела за дома?

LED осветление за дома

Когато избираме осветителни тела за жилището си, трябва да научим някои важни правила. Те ще ни позволят да се спрем на най-подходящия продукт, да придадем завършен вид на стаята и да спестим пари от осветителни тела, които са излишни или неподходящи, но го разбираме в последствие.

Най-общо казано, изборът на тези толкова важни аксесоари за едно жилище се поделя на три части: избор на основни осветителни тела, на акцентни и на такива, които използваме за изпълняване на задачи.

Основни осветителни тела

Основните осветителни тела обикновено са по-големи като размер и на външния им вид се обръща малко по-специално внимание. Те могат да са по-големи и се разполагат централно в стаята.

Най-често мястото им е на тавана, за разлика от другите дваа типа, при които се допуска повече експериментиране. Обикновено едно осветително тяло е съставено от по-голям брой крушки, тъй като се цели по-силна и разпръсната светлина.

Изключение правят само телата, предназначени за сравнително по-малки жилища и стаи. Основно осветително тяло може да се постави във всяка стая, но в дневната е от най-голямо значение.

LED осветление за дома

Акцентни осветителни тела

Акцентните осветителни тела се предлагат в огромно разнообразие. Могат да се видят всякакви модели, като основната им цел е да осигурят създаване на приятна атмосфера.

Най-често се разполагате на стратегически места, в ъгли и други подобни. Понякога се прикриват зад колони, зад ръба на окачен таван и много други подобни.

Обикновено с тяхна помощ се постига ефект на по-уютна жилищна среда, а целият дом започва да изглежда по-шик. Често служат и за мислен разделител на помещенията според тяхното предназначение (интересни предложения можете да видите на 2r-bg.com).

За изпълняване на задачи

Този тип осветителни тела са предназначени да изпълняват определена функция. Те най-често са сравнително малки, имат малък обхват и осигуряват осветеност само на тази част от жилището, в която са поставени.

Един от най-добрите примери за това са лампите с прегъващо коляно, които сте поставили на вашето бюро или на бюрото на вашето дете.

Такива са лампите за четене и нощните лампи от двете страни на леглото в спалнята. Общото между тях е, че за да ви вършат работа трябва да се намирате близо до тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *