Кухненски мивки – какво трябва да знаем

Избор на кухненска мивка

Мивката в кухнята е онази мебел,  която допълва изцяло помещението и му придава нужната функционалност. Замисляли ли сте се някога как всъщност би изглеждало едно кухненско помещение, ако в него липсваше мивка, където да почиствате съдовете, плодовете, зеленчуците, ръцете си и всичко останало, което се нуждае от отмиване. В тази статия ще се опитаме да ви разкажем малко повече за кухненските мивки, както и това за какво да внимавате, когато сте на път да се сдобиете с една такава мебел.

Основната ни идея е да ви информираме максимално подробно, така че нито да повлияем на избора ви, нито да ви позволим да направите инвестиция, за която да съжалявате след време. Надяваме се да успеем да отговорим на поне една малка част от въпросите, които сте си задавали в продължение на дълго време и да ви улесним при взимането на решения.

Кои са факторите, които влияят на покупката на кухненска мивка

Няколко са основните фактори, които да вземете под внимание, когато сте на път да се сдобиете с едно кухненско творение. Първото и най-важно нещо е да разгледате внимателно мястото, с което разполагате. Не забравяйте, че тази мебел се използва няколко пъти на ден в продължение на години.

За да избегнете всякакви стресови ситуации по време на ремонта, то ние сме ви посочили няколко основни варианта на кухненски мивки, които биват изработени от различни материали и сме сигурни, че ще откликнат подобаващо на вашите търсения. Разбира се, цялостната визия на помещението зависи от отделните елементи, които възнамерявате да са част от интериора. Най-добрите оферти са за мивките от неръждаема стомана, но дали обаче ще се впишат към вашето обзавеждане, остава под въпрос.

Ето и някои от материалите, от които най-често се изработват кухненските мивки:

  • Неръждаема стомана;

Мивките от неръждаема стомана са най-често срещаните. Според направените проучвания, то тези творения са 80% от световното производство. Те, като че ли, най-лесно позволяват да бъдат съчетавани с други елементи. Сред основните предимства на този клас мивки е, че се почиства лесно и бързо, без да е необходимо да влагате кой знае какви усилия или време. Отделно от това, то те са устойчиви на топлина.

  • Композитен (синтетичен) гранит;

Това са изключително стилни творения, от които трудно можете да свалите очи. Те също се характеризират с устойчивост и е почти невъзможно да видите драскотина върху повърхността на мивките, изработени от този материал.

  • Чугун;

Това е познат на всички материал, който и до днес си остава един от най-предпочитаните. На пазара днес се предлагат изключително разнообразни кухненски мебели, направени именно от чугун.

Ние от Stroej.eu се стремим винаги да ви предлагаме адекватни решения, свързани с всяка една част от обзавеждането на вашия дом!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *