Може ли да се постави абсорбатор без комин?

абсорбатор

При съвременното строителство могат да се видят всякакви приумици, коя от коя по-странна и нелогична. Не по-малки причудливи и озадачаващи са обаче и решенията на хората по въпросите с функционалността и обзавеждането.

Понякога на собствениците просто им е по-удобно да направят спалнята кухня, а кухнята спалня и реално погледнато, пред тях няма никакви пречки да го сторят, стига да желаят.

Опитни майстори все по-лесно се съгласяват да предприемат рискованото начинание да прекарват тръби и да поставят вградени кухни на уникални места, а стремежът за един различен и нестандартен дом става все по-силен.абсорбатор

Преместването на кухнята не случайно бе дадено за пример, защото това е едно помещение с доста разнообразни функции. И докато легло може да се постави практически навсякъде, кухненските уреди са тясно свързани с пътищата на тръбите на водопровода, на канализацията и електропреносната мрежа.

Абсорбатор без комин

Поставянето на абсорбатор без да има условия за това не е невъзможно, но при всички положения трябва да се мисли за нестандартно решение. Имате най-общо казано два варианта, които ще разгледаме сега.

Скачване към най-близкия димоотвод

Едната възможност, както вече споменахме, е съвсем логична, а именно – да се търси път до най-близкия изход към покрива. Тук има един много важен момент, който е, че разстоянието не бива да е прекалено голямо.

Тръбите винаги могат да се скрият под окачен таван или да се измисли някое друго декоративно решение, но ако разстоянието надхвърля 2 метра и половина, то това може да представлява сериозно затруднение за изсмукването на въздуха.

В този вариант, ако разбира се може да се приложи в конкретния случай, изпаренията при готвене ще излязат през най-близкия възможен комин в близост.

Ширм тип абсорбатор

Малко хора са запознати с тази алтернатива на ширма. Става дума за уред, който изключително много наподобява на него, но е малко по-различен по отношение на начина на работа.

Известен е като абсорбатор и външната прилика е очевидна, но с тази разлика, че не е свързан с комина.

Вместо това, в него има филтър. Засмуканият въздух преминава през този филтър, където се обезмирисва и изсушава. Предимството в случая е, че можете да го поставите на място, където ви изглежда най-добре, като не е нужно да се съобразявате с каквото и да е.

Ето на кратко предимствата на това решение:

– Струва по-малко;

– Монтира се по-лесно;

– Изглежда много елегантно;

– Върши същата работа;

– Има дълъг живот;

Решение винаги има

Независимо на кой вариант ще се спрете, решение винаги има. Работата е там, че никоя от възможностите не може да се мери с класическото решение по отношение на мощността и ефективността.

И все пак, когато това не е възможно, човек трябва да знае, че има пред себе си и други възможности.

Comments 1

  • Здравейте Какъв е този абсорбатор ширм Трябва ми е абсорбатор но нямам комин в жилището Може ли да ми кажете каква е цената и на какъв период се сменя и каква е цената

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.