Може ли да се постави абсорбатор без комин?

абсорбаторПри съвременното строителство могат да се видят всякакви приумици, коя от коя по-странна и нелогична. Не по-малки причудливи и озадачаващи са обаче и решенията на хората по въпросите с функционалността и обзавеждането. Понякога на собствениците просто им е по-удобно да направят спалнята кухня, а кухнята спалня и реално погледнато, пред тях няма никакви пречки да го сторят, стига да желаят. Опитни майстори все по-лесно се съгласяват да предприемат рискованото начинание да прекарват тръби и да поставят вградени кухни на уникални места, а стремежът за един различен и нестандартен дом става все по-силен.абсорбатор Преместването на кухнята не случайно бе дадено за пример, защото това е едно помещение с доста разнообразни функции. И докато легло може да се постави практически навсякъде, кухненските уреди са тясно свързани с пътищата на тръбите на водопровода, на канализацията и електропреносната мрежа.

Абсорбатор без комин

Поставянето на абсорбатор без да има условия за това не е невъзможно, но при всички положения трябва да се мисли за нестандартно решение. Имате най-общо казано два варианта, които ще разгледаме сега.

Скачване към най-близкия димоотвод

Едната възможност, както вече споменахме, е съвсем логична, а именно - да се търси път до най-близкия изход към покрива. Тук има един много важен момент, който е, че разстоянието не бива да е прекалено голямо. Тръбите винаги могат да се скрият под окачен таван или да се измисли някое друго декоративно решение, но ако разстоянието надхвърля 2 метра и половина, то това може да представлява сериозно затруднение за изсмукването на въздуха. В този вариант, ако разбира се може да се приложи в конкретния случай, изпаренията при готвене ще излязат през най-близкия възможен комин в близост.

Ширм тип абсорбатор

Малко хора са запознати с тази алтернатива на ширма. Става дума за уред, който изключително много наподобява на него, но е малко по-различен по отношение на начина на работа. Известен е като абсорбатор и външната прилика е очевидна, но с тази разлика, че не е свързан с комина. Вместо това, в него има филтър. Засмуканият въздух преминава през този филтър, където се обезмирисва и изсушава. Предимството в случая е, че можете да го поставите на място, където ви изглежда най-добре, като не е нужно да се съобразявате с каквото и да е. Ето на кратко предимствата на това решение: - Струва по-малко; - Монтира се по-лесно; - Изглежда много елегантно; - Върши същата работа; - Има дълъг живот;

Решение винаги има

Независимо на кой вариант ще се спрете, решение винаги има. Работата е там, че никоя от възможностите не може да се мери с класическото решение по отношение на мощността и ефективността. И все пак, когато това не е възможно, човек трябва да знае, че има пред себе си и други възможности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *