Най-евтините начини да подобрим кухнята си

Как да увеличим пространството в кухнята

Малката кухня не винаги означава малки възможности за готвене и хранене в нея. А и едва ли малката кухня трябва да бъде единствената причина, заради която да сменим жилището. Малката кухня всъщност може да бъде подобрена и направена достатъчно ефективна, без да се налага да се влагат прекалено много средства.

Малкият бюджет също може да постигне качествени промени в кухнята и дори да я направи още по-удобна и приятна за пребиваване. Кухнята на мечтите ви на практика може би е много по-близо до вас, а вие просто да не го осъзнавате. Тук ще разгледаме някои извънредно евтини начини, с помощта на които можем да направим визуална и практическа промяна в кухнята с малко усилия и нисък бюджет.

Осветлението

То е изначален и крайно важен елемент при визията и интериора на една кухня. Колко светло/тъмно ще бъде в кухнята ви решавате вие. Някои предпочитат да се хранят и готвят в идеално осветена кухня, други предпочитат приглушения уют на затъмненото помещение, снабдено с осветителни тела, които да могат да се включват всеки един нужен момент.

На практика осветлението ви зависи от по-силни или по-слаби енергийно крушки за осветителните тела. Това може да се постигне с абсолютно ниска сума, с която да си осигурите нови крушки, съобразени с нуждите и изискванията си.

Ако пък желаете да предадете малко по-съвременен и модерен вид на кухнята си с помощта на осветителни тела, не е нужно да се насочите към най-скъпия магазин за целта. Просто направете проучване и решете какъв тип осветително тяло ви е нужно. Вариантите на ефективни с ниски цени ще бъдат достатъчно, за да успеете да изберете нужната за вас.

Интериора

До голяма степен видът на кухнята ви зависи от вида на плотовете, обшивките и лицето на шкафовете и рафтовете. Те са една от най-видимите части в една кухня и създават голяма част от впечатлението, влизайки в това помещение. В случай, че вече не си спомняте кога последно сте сменяли тази част от визията на кухнята си, можете да помислите в тази посока.

Друг вариант за видима промяна на визията в кухнята е да смените или да добавите нови закачалки за кърпи и някои кухненски прибори. Идея, която не е скъпа, но в същото време носи огромен ефект за интериора на кухнята.

Подът

Под от ламиниран паркет

Ако подът на кухнята ви е с изчистена визия, тоест е съставен от един единствен материал – ламинат, плочки, дърво, бетон или други, една малка добавка не би коствала много пари и в същото време ще допринесе качествен контраст и добра визия. Това е килимът или друг тип стилизирана черга.

Много от съвременните дизайнери включват подобни текстилни елементи при проектирането на кухни. Те са абсолютно достъпен и евтин вариант за промяна на визията в кухнята, а изборът на видове е меко казано огромен.

Скрийте всичко онова, което не ви допада

Просто и ясно. Покрийте онези части от кухнята, които предоставят тази възможност. В случай, че плоскостите, плотовете и лицата на шкафовете ви не ви допадат, но държите да не подменяте цялостно цялото това кухненско оборудване, добра и рентабилна идея е просто да покриете тези плоскости …с други плоскости.

Това е абсолютно приемлив вариант, тъй като наличието на фирми, които могат да свършат това вместо вас е достатъчно голям. Единият от начините е да с покрият онези плоскости, които вече нямат представителен вид с други здрави такива. Материалите се предлагат в достатъчно голямо разнообразие – естествени, като дърво или други от пластмаса.

Нoва дъска за рязане също би могла да създаде приятен и нов ефект в кухнята ви на разумна цена.

Поставката за сушене на чинии и други кухненски съдове

Тя е един от най-често използваните елементи от обзавеждането на една кухня. Тъй като едва ли има кухня, в която тя да не присъства и да се използва ежедневно, често видът й придобива  не особено прилежна визия след определен период от време.

Затова е добре да включите подмяната на този предмет в стратегията си за евтино подобряване на кухнята си. Тъй като тя се намира в близост до мивката и смесителя, влагата, която се събира там може да въздейства по неприятен начин върху нейната структура и материал на изработка.

За целта просто подменете старата с нова. Повечето модели са достъпни на абсолютно ниски цени и се предлагат във всеки магазин за кухненски потреби. Тук можете спокойно да си „поиграете“ с дизайна на поставката за съдове, тъй като изборът често е достатъчно голям.

Допълнително пространство в кухнята

Как да освободим повече пространство в кухнятаПространството в едно помещение у дома е едно от най-важните неща. И под „пространство“ нямаме предвид на всяка цена голямо пространство. Става дума за възможността да постигнем добър ефект дори с малкото налично пространство в кухнята си.

Да създадеш пространство там, където видимо го няма не е лесна задача, но не и непостижима. Говорим за пространство за чинии и уреди, които ако не бъдат постоянно на показ или разпилени из цялата кухня, ще отворят визуално пространство за други предмети или просто ще създадат по-приятен и спретнат вид на кухнята.

Това може да бъде постигнато и на достъпна цена. Възможността е да прибавите допълнително рафтове, които дори и да бъдат открити заемат пространството на стените, което всъщност не пречи на останалите дейности в кухнята.

На практика рафтовете могат да бъдат направени от добре лакирани и боядисани дървени дъски, които да паснат идеално на интериора в кухнята. Те са абсолютно достъпни и могат да се намерят в различни размери във всеки дърводелски магазин или център за строителни стоки.

Поставянето можете да направите и сами с помощта на дрелка, молив, нивелир.

Това са на практика една малка част от идеите, чрез които можете да създадете уют в кухнята си и да я оптимизирате без да нарушавате месечния бюджет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *