Недостатъците на новото строителство и нов апартамент

нов апартамент

Съвременните жилища са много привлекателни за купувачите, но след първоначалната еуфория бързо виждате колко много недостатъци имат.

Те са направени така, че да може максимално да се оптимизира пространството. До колко това е направено добре, може да се спори.

Именно за това и повечето недостатъци в новите сгради са именно в тази сфера. Ето кои са най-големите минуси, които хората отчитат в наскоро построените кооперации.

 

Повечето са с дневен тракт

Дневният тракт е изключително модерна и актуална тенденция, като все по-често се прилага при новите сгради. Проблемът е, че масово хората определят това като голямо неудобство.

Дневната е стая, в която по правило се поставя мека мебел. Това не е много удачно в този случай, имайки предвид, че кухня и дневна са две в едно при всеки един дневен тракт.

Дори и да разполагате с най-мощната и модерна аспирация, все пак храната при приготвянето отделя някаква миризма.

Това не е добре, защото дори и най-слабата миризма може да попие в текстила на мебелите. Сами можете да си представите колко е трудно в последствие тази миризма да се неутрализира.

Понякога са с много неправилна форма

Съвременните апартаменти могат да имат доста недостатъци и един от тях е това, че понякога са с изключително неправилна форма.

Като идея това може и да не звучи кой знае колко зле, но когато се погледне от рационална гледна точка, вече нещата добиват съвсем различна форма.

Представете си колко трудно се намират мебели за едно помещение, което има заоблени стени. Това не е лесно, особено ако трябва да се поберете в по-скромен бюджет.

Подобно нестандартно обзавеждане не само е рядкост, но също така е и много скъпо, когато се намери.

Студията стават все по-масови

Студията представляват компактно едностайно жилище, в което всички функции се изпълняват в една единствена стая. Тя играе ролята на дневна, кухня и спалня.

Това става все по-масово явление, а цените на този тип имоти с площ между 20 и 30 квадратни метра постоянно се увеличават.

За голямо съжаление, предимствата да се живее в подобно помещение далеч не надвишават недостатъците и повечето хора, които живеят на места от този тип просто нямат друг избор.

Единственото приложение на този тип боксониери, при което предимствата видимо надвишават недостатъците, това е ако се използва за летуване и почивка през ваканцията.

Площта е малка

Един от най-сериозните проблеми на съвременните апартаменти е, че в повечето случаи площта е твърде малка.нов апартамент

За разлика от строителството в миналото, днес най-масови са жилищата с площ от около 50 до 60 квадратни метра. За сам човек или за двойка без деца това е прилично.

Ако обаче домакинството е по-голямо, например ако се състои от двойка, която има две деца или пък ако двойката живее с по-възрастни родители на един от партньорите, тогава тази площ може да се окаже притеснително малка.

Най-рядко се срещат имотите с по 4 – 5 стаи, които обаче стават неразумно скъпи заради по-голямата си площ.

В заключение може да се каже, че тези отрицателни страни не винаги съществуват при всяка сграда. При всички положения обаче са доста масови и можете да очаквате да се натъкнете на поне един от тях в покупка на нов дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.