Отопление на тераса на покрива – как и с какво

Строеж - отопление, тераса

Повечето хора свързват откритата тераса на покрива с летния отдих. Но при наличие на тераса на покрива на кооперация няма смисъл да се ограничава използването ѝ само до летния сезон.

Лесно да се удължи сезона на терасата, балкона или на верандата, като се оборудва със съответните нагревателни елементи.

Ефективното отопление на терасата се осигурява от нагреватели, радиатори и външни камини.

Начини за отопление на терасата

Отоплението на тераса при студено време е по-добре да се осъществява с автономни отоплители, които създават топлинен ефект в ограничено пространство.

Благодарение на това, дори през студените зимни дни можем да прекараме приятни минути на чист въздух.

Електрически отоплители

Това е един от начините за ефективно отопление на терасата, които произвеждат топлина, сходна с тази на слънчева светлина, която се усеща веднага след пускане на устройството.

Лампите не нагряват въздуха, а увеличават температурата там, докъдето достигнат – хора, стени, подове и мебели. Тези отоплители могат да се използват в ограничено пространство, например, в зимни градини.

При избор следва да се обърне внимание на неговата мощност, повърхност на нагряване и дължина на проводника.

Освен слънчевите лампи за тераса могат да се използват и много модели електрически радиатори – най-често използваните устройства са стенни радиатори. Монтират се на стената на сградата или на конструкция на терасата или на покрива.

Също могат да се избират радиатори, поставени на конструкция на чадър. Тези модели запазват топлина и светлина в непосредствена близост от тях. Топлината, която се образува, се насочва там, където е необходимо.

Ако желаете да използвате нагревател за различни части на терасата, то по-добре да изберете електрически радиатор във вид на колона.

Интересно решение, което се радва на нарастваща популярност, това са висящите осветителни тела – лампи. Ако на терасата има покрив, то този отоплител е удобно да се разположи под тавана над масата или на дивана.

Тези лампи нагряват хората и обектите в зоната на тяхното въздействие и едновременно се осигурява приятно осветление.

Инфрачервени отоплители

Те създават топлина, много сходна с тази на слънцето. Инфрачервената светлина не се вижда, защото излиза извън пределите на спектъра, който виждаме.

Тази невидима светлина се поглъща от кожата, дрехи и други предмети и така топлят инфрачервените отоплители.

Отопление с камина

Нищо не създава по-приятна и топла атмосфера както видът на огъня. За тези, които обичат топлия пламък, се препоръчва използване на камина.

Обикновено това са малки, автономни камини, която може да се разположи на избраното място и при необходимост да се премести на други.

Можете да изберете от много модели, произведени от различни материали и различни форми. В допълнение към традиционните камини на дърва има съвременни газови, електрически или на биогориво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *