3 важни съвета при избора на фирма за пране на килими

Почистване на килими

При предстоящо пране на килимите у дома ще забележите, че пред вас има огромен избор от фирми, към които да се обърнете. Почти всяка на пръв поглед предлага сходни услуги, но ако се загледате ще откриете редица разлики.
При хората от по-старото поколение е доста типично това, че предпочитат да занесат килимите в автомивка, където да ги изперат на ниска цена. Дали обаче това е най-удачното решение?

Ако сте се насочили вече към някоя фирма за пране на килими, би било много добре да разгледате и условията, които предлага, цените, услугите, които включва и не на последно място – да проверите каква е репутацията ѝ.

1. Защо фирма, а не автомивка

При предстоящо пране на килими е много важно да се ориентирате още от самото начало. Много хора се обръщат за прането на килимите си към автомивки, твърдейки, че там получават това, от което се нуждаят.

Действително, в автомивките подовите настилки се изпират добре. Но какво става след това? Тъй като автомивката не е създадена за да се мият там килими, там няма условия, които да позволяват след това тяхното изсушаване на удобно и специално създадено за целта място.

Много е важно да се замислите за това, че килимите, които до преди няколко минути са мити, ще бъдат оставени да съхнат на някой лост или ограда, където ще се набият с прах и изгорели газове от преминаващите коли още в първите минути след като са поставени там. Ами какво става ако имате за пране не килим, а мокет?

Мокетите обикновено покриват пода на цялото помещение и в края а прикрепени с лайсни към ъглите. Те не могат да се махат и после пак да се поставят. Ето защо е много важно да помислите за истинска фирма за пране на килими, която е специално създадена с това предназначение.

2. Удовлетворяват ли ви техните цени

Пането на килимите не е от първостепенно значение и не е жизнено важно за вашето съществуване. Ето защо е добре да се съобразите със своите финансови възможности. Не се опитвайте да се нахвърляте на най-скъпите оферти ако бюджетът ви не го позволява.

Бъдете разумни и внимателни, харчете за това, за което наистина смятате, че е разумно. Много е важно да се замислите за това какво стои зад цената. Ако става дума за обикновено изпиране, тогава едва ли ще има много голяма разлика между услугата на отделните фирми.

Ако става обаче въпрос за някоя модерна технология, каквато е например сухото пране на килими, тогава е нормално да бъдат цените леко по-високи от средните. Във всеки случай, по-скъпите услуги си струват ако става дума за наистина много скъп и елегантен килим.

3. Какви са мненията за тази фирма

За да вземете правилно решение е добре да обърнете внимание и на отзивите за тази фирма. Потърсете в социалните мрежи и в различните форуми информация. Обикновено ще намерите писано за почти всяка фирма.

Ако няма нищо, то съществува реална възможност фирмата да е съвсем нова. Това не е задължително да бъде нито хубаво, нит лошо, разбира се. Просто е добре да го имате предвид. Важно е да се замислите и за още нещо. Във форумите много често мненията не са реални.

Не рядко положителните мнения са на хора, които просто искат да направят реклама на дадена фирма, а отрицателните имат за цел обратното – анти-реклама. Цялата работа е в това да отсеете мненията.

Влезте в някой утвърден форум, потърсете какво казват по-въпроса и обърнете внимание на това от кога са хората в този форум, на какви теми са коментирали. Това е едно доказателство (поне в известна степен), че тези профили не са създадени само за да направят реклама на някоя конкретна фирма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *