Телевизор за кухнята – как да изберем правилно

Строеж - кухня, телевизор, правила

Телевизор в кухнята днес – това е неизменна част от хола, удобно допълнение към спалнята и обичаен за много кухните, тъй като в това помещение прекарваме средно от 1 до 5 часа ежедневно.

Сутринта кухненският телевизор ни помага да се събудим, прави обедите и вечерите по-интересни, а домакините се чувстват по-добре, когато готвят. Но толкова ли е необходим специално в кухнята?

Това зависи от броя на членовете на семейството, техните навици и площта на жилището. Ако сте убедени, че телевизорът в кухнята ви е необходим, трябва да решим как да разположим телевизора в кухнята.

Подготовка за покупка

Изборът на телевизор за кухнята е отговорна работа. Трябва да имаме предвид следните препоръки:

  • Изборът на техника трябва да е в съответствие с размерите на помещението;
  • Телевизорът трябва да се разположи така, че да не пречи на приготвянето на храна и на нейното сервиране, както и на сервирането.
  • В кухнята техниката трябва да бъде компактна и устойчива.

Нека да разгледаме по-подробно как диагоналът на екрана на телевизора зависи от площта на кухнята.

Основните препоръки са следните:

  1. За стандартна кухня, която не превишава 9 квадратни метра, трябва да се избира телевизор с диагонал не повече от 20 инча;
  2. В кухни с площ до 15 квадрата е по-добре да се сложат модели до 25 инча;
  3. В просторни помещения може да се сложи телевизор с диагонал 36 инча;
  4. Ако кухнята е обединена с хола или става въпрос за апартамент тип студио, то можем да не се ограничаваме – най-важното е да изберем място, където да окачим телевизора на стената.

Съвет – ако умножите дължината на стаята по 6, то ще получите минимален размер на телевизора в инчове. И комфортното гледане на телевизия ще ви бъде осигурено.

И още малко факти – голям телевизор е желателно да се гледа от разстояние не по-малко от 2.5 метра, а ако размерите са около 15-20 инча, то разстоянието ще намалее до 1.5-2 метра.

Трябва добре да се вижда всичко случващо се на екрана, но така, че да не се налага да се приближавате прекалено много до него.

Не по-малко важен нюанс при избор на телевизора за кухнята е ъгълът на обзор.

Трябва да се окачи на стената така, че екранът добре да се вижда и да не се осветява от всички точки на кухнята.

Ъгълът на обзора зависи от матрицата на модела – колкото повече, толкова по-скъп е модела.

Технически характеристики

Телевизорът в кухнята трябва да осигурява качествено изображение, дори при преглед от малко разстояние. Затова техниката задължително трябва да има високо ниво на контраст и разширение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.