Топ ефективни трика стаята да изглежда по-голяма

Строеж - стая, по-голяма, трикове

И това няма да отнеме много време.

Всъщност не можете да превърнете малка стая в голяма, без сериозно строително преустройство. Но има прийоми, които помагат за създаване на усещане, че се намираме на по-просторно място.

Дизайнерите често ги използват за малки пространства. Това обикновено е осветление, съчетания на цветове и още нещо, с които можем да се справим сами.

Цвят

  1. Ограничете съчетанието от цветове в малко пространство – по-внимателно подбирайте, но не се страхувайте да използвате по-изразителни нюанси.
  2. В един нюанс могат да се боядисат стени, плоскости и дори таван;
  3. Ако мебелите са близки по цвят, това може да помогне за създаването на обем и да направи стаята по-просторна;
  4. Още един начин да се направи помещението по-просторно – да се използват щори и мека мебел с една разцветка;

Какъв оттенък да изберем?

Опитайте с розов, който сега е много актуален и е една от най-удачните алтернативи на неутрално бежовите тонове.

Бъдете внимателни с бялото. Бялата стая може да изглежда остро и студена, особено в местата, където има много светлина.

Осветление

  1. Първото, което създава мигновена илюзия за пространство, това са огледала. Най-лесният начин да се излъже зрението е като се поставят в стаята няколко огледала, и колкото повече са, толкова по-добре. Отражението отклонява погледа, създавайки илюзия, че стаята изглежда 2 пъти по-голяма
  2. Още един вариант – да се разположи огледало срещу прозореца, за да отразява едновременно слънчевата светлина.
  3. Помислете също над осветлението, в малка стая няма да е достатъчна само една лампа с абажур, която да стои в ъгъла. Осветявайте стените така, че източниците на светлина сякаш да се плъзгат по стените и да се разминават из стаята.
  4. Най-добре работи ниското осветление, едната горна светлина ще бъде малко – ако в центъра на стаята има само един източник на светлина. Просто ще изтегли центъра на стаята, в резултат на което стаята ще изглежда по-малка.

Нищо излишно

В този случай правилото „по-малко, означава повече” работи на 100%. Премахнете ненужните декори и излишни елементи на дизайна, използвайте само най-необходимото. Малките интериори трябва да дишат, а не да се задъхват от излишни вещи.

Дайте им такава възможност. Оставете празно място за отворените рафтове, ако е възможно, е необходимо използване на вградени шкафове.

Прозорци

Ако можете да си позволите да не затваряте прозорците, не го правете. Всякакви завеси крадат от светлината, а в малки помещения тя играе важна роля.

Не можете да останете с отворени прозорци, използвайте римски щори или екрани. Най-важното – да няма нищо пищно и излишно.

Мебели

Стаята, което е напълно окомплектована в мебели ни кара да се чувстваме като в клетка. Затова откажете от всичко, което не е необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *