Топ идеи за барбекюто на двора

градинско барбекю

Част 1

Времето прекарано навън в двора е чудесно изживяване, от което всяко семейство може да се възползва. Условието за това е едно и то е най-важно от всички да имате двор или градина, която да позволява качествено прекарване на свободното време навън.

В случай, че сте от късметлиите, които разполагат с подобно заграждение, вероятно сте наясно, че за да изглежда то привлекателно и приятно са нужни редица процедури, които да създадат нужния уют там.

Тук ще поговорим за някои от най-добрите идеи, когато искаме да изградим барбекю зона в двора или градината си.

Тъй като лятото е в разгара си едва ли има някой от нас, който да не залитне по идеята с барбекюто в двора. Това е чудесна възможност, с която да сплотите семейството и приятелите.

Барбекю зоната създава възможности за добро изкарване на уикенда и за приготвяне на храна в стил по-близо до природата.

Зоната на грила

Това е нещо средно между специално и свещено място за любителите на активностите навън. Изграждането на барбекю зона не е сред най-трудните задачи, но въпреки това трябва да му се обърне специално внимание и да се създадат условия за целта.

Ако тепърва изграждате тази зона, вероятно в главата ви се въртят стотици идеи как да стане това и как да изберете точни дизайн и практически цели.

Единият вариант е да изградите масивно барбекю, с помощта на камък, като така то ще добие доста натурален и в същото време античен вид.

Комбинацията камък с тухла също не е за пренебрегване.

Бетон

Говорейки за солидни материали за изграждане на барбекю, няма как да пропуснем и бетона. Тази смес може да ни осигури качествено изградено барбекю, което да остане в страхотна форма години напред.

Бетонът е подходящ за изграждане и на допълнителни пейки и друг тип статична мебел, която да подобри изживяването край барбекюто в двора. Такъв тип градеж ще издържи и привичките на времето и атмосферните условия.

Една бетонна маса например ще осигури достатъчно стабилност и авторитет на мястото край барбекюто и нито дъжд, както и сняг биха могли да ѝ навредят.

Покривът

Разбира се, че е нужен. За да сте спокойни, че краткият дъжд не би провалил неделния следобед край барбекюто е добре да помислите и за вид заслон, тента, навес и други елементи, които биха могли да опазят барбекю зоната от дъжда.

Ето защо е добре да помислим и за това. Специално изграден навес, който покрива зоната около барбекюто ще допринесе за изживяването в двора, без да съществува неприятното очакване от нежелания в момента дъжд.

В същото време един заслон или навес, ще осигурят и страхотно сенчесто поле, което е чудесна идея и за летните слънчеви дни.

Нищо не пречи и да свържете конкретното сенчесто изобретение с дома си, за да се получи чудесна връзка за целта.

Капризите на времето

Без значение какво решение ще вземете в изграждането на зоната за барбекю в двора си, винаги имайте предвид, че времето и атмосферните условия са в топ три на фактите, които биха могли да провалят едно барбекю парти. Ето защо е нужно да обмислите това много внимателно.

Ако все пак предпочитате да бъдете огрявани от слънчевите лъчи и масивна конструкция за сянка не ви върши нужната работа, помислете за инсталация на навеси тип чадър, които могат да се свиват, когато няма нужда от тях и обратното, в случай, че завали дъжд.

Топ идеи за барбекюто на двора

Част 2

Забавление

В случай, че искате барбекю зоната да не бъде просто район, в който вие и гостите ви се храните, а в развлекателна зона, която да бъде източник на хубави спомени, помислете и включете в проекта за цялата конструкция допълнителни елементи.

Такива могат да бъдат различни видове декорации, пердета, завеси и осветление. Чудесна работа биха свършили и градински мебели.

Ако предпочитате по-шумните изяви на двора, бихте могли да създадете и кът, разполагащ с аудио система за музика, както и телевизор още един начин да се почувствате много комфортно, докато пиете студения си чай навън на въздух.

Мулти-функционалното барбекю

Ако искате още повече от вашето барбекю и зоната за почивка, която предполага да бъде достатъчно приятна за цялото семейство, то помислете за инсталирането на кухненски потреби, уреди и други елементи, които да помогнат в процеса на готвене, сервиране и хранене.

Така няма да има нужда да отскачате до къщата всеки път, когато имате нужда просто от допълнителна вилица или салфетка.

Разстоянията

Помислете на какво разстояние от масата ще бъде зоната на самото барбекю. Не е нужно всеки от гостите да бъде обграден от специфичния мирис на готвена на скара храна.

Макар и звукът от скарата, на която се пече месо да бъде за някои омагьосващ, за други това може и да не бъде така.

Ето защо определете конкретно разстояние от двете звена на барбекю зоната, за да си осигурите и място за работа край скарата.

Осветление

Градинските партита имат тенденцията да продължават до късно през нощта. Ето затова е нужно да разполагате с добре осветена зона за барбекюто. Това ще ви осигури удобство, докато готвите, както и комфорт по време на храненето.

Идеите за осветление могат да бъдат много разнообразни. Всеки строителен хипер маркет би могъл да ви предложи качествени осветителни тела, от които да се възползвате и да направите лятната вечер край барбекюто още по-приятна.

Един от нашите най-любими варианти е много крушки, свързани в една верига. Така е възможно и всяка крушка да бъде в различен цвят, което създава и известна доза романтика за нощното барбекю.

Друга чудесна идея представляват градинските лампи, които през деня се зареждат от слънчевата светлина, като така през нощта си осигурявате добро осветление, без да е нужно осветителните тела да използват електрическата мрежа. По този начин спестявате пари от месечната сметка за тока, а и опазвате природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.