Тропически душ – порой от тропиците у дома

Строеж - тропически душ, ползи

Иновациите в сферата на санитарните приспособления сега ни позволяват да се доближим до тропиците в банята, тъй като с помощта на особена душ система може да се създаде имитация на тропически дъжд.

Този душ, поради сходството с тропическите проливни дъждове, се нарича тропически. Не само е оригинален и красив, но притежава и терапевтичен ефект, тъй като пръските вода от този душ помагат за отпускане на тялото, помагат за намаляване на стреса.

Ако в миналото такъв душ е можел да се види само по санаториумите, в обществените басейни или в спа-центрове, то сега тропическите душове се поставят и по вилите и дори в градските апартаменти.

Видове душ системи – панел

Тропическият душ е представен от няколко варианта.

Панел

Душ панелът е подходящ както за ваната така и за душ кабината – с нея панелът се използва по-често.

Панелът е достатъчно просто да се сложи, като така разширява функционалността на самата вана или душ кабина.

По своето разположение тропическият душ посредством монтажа на душ панел е за таван и за стена.

Предимство на това устройство е съединяване в един корпус на смесителя и душ слушалката.

Също в такива душ панели допълнително се правят отвори за хидромасаж. В много модели има допълнителни функции – осветление, термостат и други.

Минус е цената, тъй кат това е най-скъпият вариант на тропически душ.

Стойка

Душ стойката е оптимална като цена и функционалност. Универсална е и затова се съчетава с душ кабина и с вана. Представлява поставяна на стената щанга, към която се прикрепя душ лейката – от обичайната се различава по своите размери.

Смесител с тропически душ

От стандартния смесител се отличава по голямата лейка, диаметърът ѝ може да е до 250 мм.

Следва да се отбележи, че този вариант не може да осигури пълноценен тропически душ, заради малкия размер на ширината на водния поток, който не покрива цялото тяло.

Както и при варианта със стойката, към смесителя може да се сложи гъвкав шланг или стационарна тръба.

Лейка

С помощта на душ лейката обикновеният смесител може да се направи сходен на тропически душ.

Това е най-евтиният вариант, тъй като може да се купи лейка и да се прикрепи към шланга на вече съществуващ смесител, но не наподобява съвсем истински тропически душ.

Особености

Този вид душ се отнася към горните, тъй като струите вода падат обикновено отгоре на тялото, а благодарение на капковата система са под формата не на поток от вода, а меки капки.

Отличителна характеристика на приспособленията за тропически душ са лейка с голям размер, снабдена със специална система, която подава вода и я разпределя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.