Какво да изберем – старо строителство или нов дом

Ново строителство и нов дом

Въпросът е един, а отговорите му са твърде много. Какъвто и да бъде вашият избор, то не забравяйте, че новозакупения дом винаги ще бъде нов за самите вас, независимо дали е част от стара сграда или модерно строителство. От който й  ъгъл да погледнем на нещата, то няма как да избегнем да ви споменем за плюсовете и минусите на старото и новото строителство.

Предимства и недостатъци

Купуването на жилище не е никак лесна задача. Понякога този процес е свързан с куп допълнителни специфики, към които трябва да се придържаме. Например, с какъв бюджет разполагаме, за каква цел възнамеряваме да използваме новозакупения имот, какви са личните ни предпочитания, вкусове, разбирания и т.н.

Хората имат различни разбирания, следователно техният избор се различава значително. Именно поради тази причина до настоящия момент не са престанали да се продават имоти в стари постройки, както и да се купуват нови такива, част от модерните сгради, красящи градските улици.

В тази статия ще се опитаме да съпоставим покупката на нов имот с тази на стар. Надяваме се да ви бъдем максимално от полза, в случай че у вас тегнат разногласия и самите вие не сте сигурни какво да изберете.

Едно от предимствата на старите постройки е свързано с по-ниската си цена, на която се предлага на пазара. Освен това, ще се превърнете в собственик на имот, разполагащ с по-добра инфраструктура, което също не е за пренебрегване.

Не са малко онези случаи, в които заплащате цената за конкретен апартамент, а като бонус получавате и част от общата площ, върху която е строена самата сграда. Няма как да не отбележим, че това е съществено предимство, накланящо везната в полза към сградите, строени преди десетки години.

Като отрицателна страна на новото строителство е това, че напоследък огромна част от сградите се продават на зелено. На практика вие не можете да видите, за какво точно инвестирате спестяванията си, а имате възможността единствено да си представяте евентуално как ще изглежда новият ви дом.

Може би сте чували, но напоследък не са малко онези от нас, превърнали се в жертва на измамници. Вие заплащате не малка сума средства, минават години и вие не получавате онова, което ви е обещано, поради ред причини, които ви биват изложени.

Какъвто и да бъде изборът ви, съветът ни е да мислите трезво и разумно, преди да подпишете договор или да заплатите съответната сума пари. Опитайте се максимално ясно и кристално да си представите ситуацията сега и за в бъдеще и да вземете най-правилното за вас решениe.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.