Кажете СТОП на мухъла у дома

Как да се справим с мухъла в банята

Не е нужно да се впускате към издирване на фирма, справяща се с отстраняването на мухъла от вашите помещения. Всички знаем колко упорита е тази омразна плесен, способна да влоши здравословното състояние на човек, особено ако той страда от респираторни проблеми, като астма, например.

Справете се и сами с елиминацията на мухъла, който не само е ваш враг, но и оставя грозното си отражение върху цялостното ви обзавеждане.В тази статия ще ви разкажем за няколко начина, позволяващи да се преборите с мухъла, без да се налага да използвате препарати и вредни химикали, които да вдишвате както вие, трака и цялото ви семейство.

1. Използвайте сапун и вода

Едва ли ви се вярва, но ви гарантираме, че едни от най-обикновените съставки в домакинството вършат истински чудеса. Изпробвали сме този метод многократно и смело можем да ви потвърдим, че си заслужава и вие да го приложите.

Единственото, което се изисква от вас, е да потъркате засегнатия участък с тази сапунена смес. Оставете да подейства колкото време му е нужно. Ако стените в помещенията са латексови, този метод не само не се препоръчва, но се и забранява. Латексът е водоразтворим и не бива да разрушавате целостта му.

2. Белината е вашето основно оръжие срещу мухъл

Всеки един от вас е помирисвал препарат, специално изработен за премахване на мухъл. Предполагам сте усетили мириса на хлор, участващ в състава му. Ето защо белината също се явява като едно от най-упоритите средства срещу премахване на мухъл, благодарение на съставката, която е в основата на нейното изграждане. Осен това, разтворът от белина умее да дезинфекцира и притежава антибактериална сила.

Ако се чудите как да почистите мухъла с белина, то начинът никак не е сложен. Единственото, което се изисква от вас е да смесите няколко литра вода с една чаша белина. Излейте в подходящ съд и впръскайте върху засегнатите участъци. Добре е да внимавате разтвора да не попада върху дърво, метал или плат, тъй като би разрушил целостта им.

3. Използвайте масло от чаено дърво

Голяма част от хората са свикнали да асоциират маслото от чаено дърво с козметични процедури или лечебни процедури. Тази магична съставка обаче е в състояние да ви помогне изключително да се преборите с мухъла във вашия дом. Твърде разнообразни са свойствата на маслото от чаено дърво.

Начинът, по който се прилага полученият разтвор от вода и чаено дърво, е изключително лесен, без да изисква специална предварителна подготовка на повърхностите. Получената смес може да се използва върху всякакви видове повърхности. След като приключите с процедурата по унищожаване на мухъла, е добре да проветрите, тъй като ароматът на маслото от чаено дърво е доста натрапчив.

Ако ли пък изпитвате затруднение сами да се справите с почистването на мухъл от вашия дом или не разполагате с време, което да инвестирате в бойната задача, то наемането на фирма, занимаваща се с почистване, е вашето добро решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *