Конвенционален или инверторен климатик да изберем

Инверторен климатик

Дали конвенционален или инверторен климатик е по-подходящ  за нас е въпрос, който със сигурност вълнува всеки човек, планиращ покупка на климатична техника.

Климатиците се утвърдиха като може би най-доброто решение в нашата страна, а причината за това може да се открие в спецификите на нашия климат. По нашите ширини зимите доста често са студени, а летата горТова налага необходимостта да се намери решение, което да бъде ефикасно и в двата случая. От една страна да може бързо да се затопля при нужда, а от друга – да се охлажда, когато се налага.

Не случайно и пазарът на климатици тук се е развил повече, отколкото в която и да било друга европейска страна (разгледайте многобройните предложения на Klimatici.bg).

Какви уреди са налични на пазара

В търговската мрежа се предлагат огромно многообразие от модели климатици, но най-разнообразни са два от тях – конвенционалните и инверторните, които съставляват около 99% от всичко налично в търговската мрежа.

Конвенционалните климатици и инвертори – разлика в цените

Конвенционалните климатици са решение, което определено има предимството да не изисква толкова голяма инвестиция. Както всеки климатик, те също не са много евтини, но определено не са и толкова скъпи като инверторите. Ако разполагате с по-ограничен бюджет, те могат да се окажат по-добрият вариант за вас.

Каква е тяхната икономичност

Конвенционалните климатици определено влизат в категорията на икономичните уреди, но не могат да се сравняват с инверторите.

Последните могат да спестят с ⅔ повече електроенергия, особено ако са от по-съвременните хиперинверторни климатици.

При всички положения, ако искате нещо, което да спестява от разходите за електроенергия, това е най-добрият вариант.

Кой уред е по-тих и безшумен

Климатиците са уред, който като цяло се слави с това, че не вдига много шум. Това ги прави много предпочитани от хората, които не понасят силен шум от уреди у дома. Разбира се, между отделните варианти има разлики, които понякога са големи.

Инверторните климатици са много по-безшумни от конвенционалните, като разликата между тях понякога може да бъде наистина огромна.

Разлики в дизайна

Едно отношение, в което между двата вида няма особено голяма разлика, това е външният вид. Както конвенционалните, така и инверторните климатици са много стилно изработени. Както и се очаква, те са предимно бели, а дизайнът им е преобладаващо индустриален и изчистен.

Comments 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.